dinsdag 22 november 2016

Lekker water met een smaakje!


Om de twee jaar maak ik zelf vlierBLOESEM siroop en vlierBESSEN siroop. Heel gemakkelijk te maken en heel gezond, puur natuur en bio uit mijn eigen tuin. De vlierbloesemsiroop maak ik met pas ontloken vlierbloemetjes die ik laat weken in koud water, daar wordt citroen en suiker aan toegevoegd en dan wordt alles gefilterd. De siroop is heel lang houdbaar en ik serveer die vaak met een fris wit wijntje waar het een unieke, bloemige toets aan verleent!

Bottlegreen



Afgezien van de bekende alcohol zoals whiskey, gin en sherry komt er niet vaak dranknieuws uit Engeland, Ierland, Wales en Schotland. Maar kijk: in 1989 werd Bottlegreen opgericht door het echtpaar Kit en Shireen Morris in de Cotswolds. Ze waren van plan om vlierbloesemwijn te maken maar in afwachting dat de druiven rijpten, maakten ze alvast vlierbloesemsiroop. Die siroop vond gretig aftrek op lokale markten en bij delicatessenwinkels. Door het succes besloot het echtpaar om zich verder te gaan toeleggen op het maken van natuurlijke siropen en limonades en Bottlegreen was geboren! Vandaag bestaan er verschillende smaken in dit sprankelende water waaraan geen smaakstoffen noch kleurstoffen, artificiële zoetstoffen of bewaarmiddelen worden toegevoegd. De drankjes worden verpakt in glazen flessen die gemakkelijk te recyclen zijn. Het is altijd het doel van het echtpaar Morris geweest om verfijnde, zo natuurlijk mogelijke drinks te maken waarin de smaak centraal staat. Alle Bottlegreen producten worden koud gefilterd en gemaakt volgens traditionele (wijnmakers)technieken voor een uniek, puur resultaat. De sparkling pressés worden gemaakt door het mengen van natuurlijke producten met bronwater. Meer is het niet. Vanaf eind 2016 is Bottlegreen ook in België verkrijgbaar (bij Delhaize) in 5 smaken: Elderflower, Cox’s Apple, Ginger & Lemongrass, Mango & Coconut en Pomegranate & Elderflower





Cheers!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten